• SKUPINA VARIS
string(31) "AAA#scroll-to-pozdravni-nagovor"

NAGOVOR DIREKTORICE VARISA SABINE SOBOČANSabina Sobočan
Direktorica družbe VARIS

Spoštovana obiskovalka, spoštovani obiskovalec naše spletne strani, dobrodošla oz. dobrodošel med nami.

Pred kratkim sem ujela misel, ki se je globoko zasidrala vame: »Ne gre za to, da tisto, kar delaš, ljudje odobravajo, temveč za to, da JE tisto, kar delaš, dobro.« Med razmišljanjem sem ponovno prišla do pomembnega spoznanja, ki lepo zaokrožuje tudi zgodbo našega podjetja. Z največjim zanosom lahko rečem, da nam je v skoraj štirih desetletjih obstoja uspelo doseči ne samo to, da se lahko pohvalimo z dobrimi in kakovostnimi izdelki, ampak tudi s tem, da nam je prav zaradi njih uspelo doseči odobravanje številnih zadovoljnih strank po Evropi. Danes smo tako še posebej ponosni, da naše gotove kopalnice plemenitijo notranjost hotelov najbolj priznanih svetovnih verig, kot so Sheraton, Hampton by Hilton, Motel One, Intercity, Novotel, Holiday Inn, Steigenberger, HIEX in Scandic. To je nekaj, o čemer smo nekoč samo sanjali. A s predanostjo, trudom, zagonom, vztrajnostjo in drznostjo smo dokazali, da zmoremo in da lahko gremo vedno višje. Zahvala za to gre tudi mojemu očetu, ki je še danes vpet v našo zgodbo u uspehu. Tej smo z zgodovinskim poslovnim uspehom, ki smo ga dosegli v 2016, tako dodali še en nov poseben mejnik. Vseh teh dosežkov pa ne bi bilo brez več kot 250 sodelavcev, ki z lastnimi rokami izdelujejo naše vrhunske izdelke. Te občudujem vsako jutro, ko vstopim v naše prenovljene prostore. Kako jih ne bi, ko pa naši dizajnerski radiatorji, ki so prav tako del naše zgodbe, zaradi njihove tehnične dovršenosti in estetske prefinjenosti izgledajo kot slikarske umetnine, od katerih kar ne moreš utrgati pogleda.

In občutki ponosa na to, kar smo sposobni narediti, mi dajejo tudi zagon za naprej. Zavedam se, da je danes nadpovprečne rezultate možno dosegati le z načrtnim vlaganjem v kakovost in razvoj novih izdelkov. Prepričana sem, da bom v prihodnje postavili še kakšen nov mejnik in da bodo tudi Slovenci in Slovenke ob slišanju besedne zveze gotove kopalnice večkrat s ponosom rekli – to je pa naše, slovensko podjetje. Če želimo v življenju uspeti, moramo najprej sploh verjeti, da lahko uspemo. In sama v to verjamem z vso strastjo. Pojdimo torej z drznostjo naprej.

PREDSTAVITEV


V podjetju Varis Lendava se uvrščamo med najboljše proizvajalce gotovih kopalnic v Evropi. S temi posebnimi izdelki, ki predstavljajo naš najpomembnejši produkt, opremljamo tudi hotele najprestižnejših svetovnih hotelskih verig, med katerimi so Sheraton, Hampton by Hilton, Motel One, Intercity, Novotel, Holiday Inn, Steigenberger, HIEX in Scandic. V naši skorajda 40-letni zgodovini smo jih izdelali že več kot 90 tisoč. Poleg gotovih kopalnic med naše prepoznavne produkte spadajo tudi dizajnerski in cevni radiatorji, betonski elementi za skate parke in pump track steze – posebni poligoni, namenjeni kolesarjem in rolkarjem.

Naše vrhunske izdelke, za katere smo prejeli že več nagrad, lahko v celoti izdelamo po meri želja naših kupcev. Večino jih prodamo v tujino, največ pa jih izvozimo na nemški trg, kjer s 15-odstotnim tržnim deležem spadamo med vodilne proizvajalce gotovih kopalnic. Med našimi najpomembnejšimi trgi pa so tudi Hrvaška, Švica, Danska in Avstrija.

Naše glavno poslanstvo je ustvarjati inovativne, kakovostne in trajnostno celovite gotove kopalnice kot plod dolgoletnih izkušenj in razvoja. V prihodnosti želimo postati vodilni evropski proizvajalec gotovih kopalnic za vse vrste uporabnikov – vse od hotelskih verig, stanovanjskih stavb, domov za ostarele, bolnišnic, študentskih domov in zaporov. To je tudi vizija direktorice mag. Sabina Sobočan. V podjetju poslujemo v skladu s standardom ISO 9001. V preteklih letih smo prejeli različna priznanja za inovacije Pomurske gospodarske zbornice in Gospodarske zbornice Slovenije, nagrado za dizajn Red dot, hkrati smo tudi prejemnik certifikata Excellent SME Gospodarske zbornice Slovenije za poslovno odličnost in znaka za kakovost Pomurskega društva za kakovost.

OSNOVNI PODATKI


Skupino VARIS sestavljajo hčerinske družbe VARIS Fertigbäder GmbH, VARIS MONT in VARIS TOP.

Vizija družbe VARIS LENDAVA je postati vodilni evropski proizvajalec gotovih kopalnic za vse vrste uporabnikov – vse od hotelskih verig, stanovanjskih stavb, domov za ostarele, bolnišnic, študentskih domov in zaporov.

Poslanstvo družbe VARIS LENDAVA je še naprej ustvarjati inovativne, kvalitetne in trajnostno celovite gotove kopalnice.

Vizija družbe VARIS TOP je postati globalno prodoren in prepoznaven proizvajalec pump track stez in radiatorjev, izdelanih po meri kupcev.

Poslanstvo družbe VARIS TOP je uresničevati najzahtevnejše želje uporabnikov ob stalnem razvoju novih rešitev ter zagotavljanju fleksibilnosti in uspešnosti poslovanja.

Skupini VARIS je bilo konec junija 2017 zaposlenih 257 oseb.


DEJAVNOST


Glavna dejavnost podjetja VARIS LENDAVA, d. o. o., je
 • projektiranje,
 • proizvodnja in
 • montaža gotovih kopalnic.
Družba VARIS FERTIGBÄDER se ukvarja s prodajo gotovih kopalnic, VARIS TOP pa s proizvodnjo in z montažo dizajnerskih ter cevnih radiatorjev, betonskih elementov za skejtanje in pump track stez.

ZGODOVINA VARISA


 1. Začetek proizvodnje gotovih kopalnic

  27. decembra 1977 se je v Lendavi začela proizvodnjo gotovih kopalnic. V skoraj 40. letih delovanja smo jih izdelali že več kot 90 tisoč.

 2. Reorganizacija in preoblikovanje v DO Gorenje IMO

  28. junija 1988 smo se preoblikovali v DO Gorenje IMO, ki se je ukvarjalo s proizvodnjo gotovih kopalnic, ekspanzijskih posod in radiatorjev, izolacijskih materialov iz poliuretanske pene ter montažo strojnih instalacij, izolacij in ventilacij.

 3. Ustanovitev nove družbe

  7. marca 1991 je bilo na temeljih podjetja DO Gorenje IMO ustanovljeno podjetje VARIS Proizvodnja sanitarnih celic, d. o. o.

 4. Nastanek delniške družbe

  27. decembra 1996 se je podjetje Varis Proizvodnja sanitarnih celic, d. o. o., preoblikovalo v delniško družbo s 380 delničarji.

 5. Ustanovitev prve hčerinske družbe

  1. decembra 2003 smo ustanovili prvo hčerinsko družbo Varis Fertigbäder GmbH, ki se še danes ukvarja s prodajo našega najpomembnejšega produkta – gotovih kopalnic.

 6. Ustanovitev hčerinske družbe Varis MONT

  21. decembra 2005 smo ustanovili drugo hčerinsko družbo, Varis MONT, d. o. o., ki se ukvarja s proizvodnjo in montažo naših gotovih kopalnic.

 7. Skupini Varis se pridruži nova hčerinska družba

  15. decembra 2008 se je skupini Varis pridružila nova hčerinska družba Varis TOP, d. o. o., katere glavna dejavnost je proizvodnja in montaža dizajnerskih ter cevnih radiatorjev, betonskih elementov za skejtanje in pump track stez.

 8. Preoblikovanje v družbo z omejeno odgovornostjo

  16. novembra 2016 smo se preoblikovali v družbo z omejeno odgovornostjo.

NAGRADE IN PRIZNANJA


 1. Srebrna plaketa Gospodarskega razstavišča - Pomurski sejem

  Srebrna plaketa Gospodarskega razstavišča - Pomurski sejem

 2. Zlata plaketa Gospodarskega razstavišča - Pomurski sejem

  Zlata plaketa Gospodarskega razstavišča - Pomurski sejem

 3. Zlata plaketa Gospodarskega razstavišča - Pomurski sejem

  Zlata plaketa Gospodarskega razstavišča - Pomurski sejem

 4. Zlata plaketa Gospodarskega razstavišča - Pomurski sejem

  Zlata plaketa Gospodarskega razstavišča - Pomurski sejem


 5. ISIQ certifikat za sistem vodenja, ISO 9001:2008 (IQNet, SIQ)

  SIQ certifikat za sistem vodenja, ISO 9001:2008 

 6. Srebrno priznanje PGZ za radiator OLIVIA

   Srebrno priznanje PGZ za radiator OLIVIA


 7. Srebrno priznanje za inovacijo Inteligentna gotova kopalnica (GZS, PGZ)

  Srebrno priznanje za inovacijo Inteligentna gotova kopalnica (GZS, PGZ)

 8. Bronasto in zlato priznanje (GZS)

  Bronasto priznanje za postopek izdelave (GZS) 

 9. 35 let Varisa – jubilejno priznanje

  35 let Varisa – jubilejno priznanje


 10. ISO

  ISO certifikat

 11. Srebrno priznanje za inovacijo ECO – design radiator, VARIS TOP (GZS, PGZ)

  Srebrno priznanje za inovacijo ECO – design radiator, VARIS TOP (GZS, PGZ)


 12. AAA Boniteta odličnosti

  Podjetje je pridobilo bonitetno iceno AAA. 13. Reddot award winner 2015, radiator Memory, VARIS TOP

  Reddot award winner 2015, radiator Memory, VARIS TOP

 14. Pomursko priznanje za kakovost (Pomursko društvo za kakovost)

  Pomursko priznanje za kakovost (Pomursko društvo za kakovost)

 15. Srebrno priznanje za inovacijo Formula narave = LSCC-GK, (GZS, PGZ)

  Srebrno priznanje za inovacijo Formula narave = LSCC-GK, (GZS, PGZ)

 16. Boniteta odličnosti AAA (Bisnote)

  Boniteta odličnosti AAA (Bisnote)

 17. Ceritfikat Excellent SME (Gospodarska zbornica Slovenije)

  Ceritfikat Excellent SME (Gospodarska zbornica Slovenije)

 18. Družbeno odgovorno podjetje

  Varis Lendava je prejel priznanje Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje za družbeno odgovorno podjetje.

 19. Bronasta gazela za leto 2017

  Varis Lendava je prejemnik Bronaste gazele za leto 2017

 20. AAA - Zlata boniteta odličnosti

  Varis Lendava je nosilec AAA - Zlate bonitete odličnosti.